10 Mayıs 2009 Pazar

Futbol Tarihi

Hiç nasıl futbol / futbol oyunları hayatımız girmek merak ettiniz mi? Ne zaman ve nerede bu oyunun kökeni nedir? Neden dünya bu oyun hakkında deli olduğunu o kadar çok halklar? Hemen hemen her kültür futbol tarihinin referans vardır.

Futbol kaynağı / futbol coğrafya ve tarihin her köşesinde bulunabilir. Bu ChineSoccer Historyse, Japonca, İtalyanca, Eski Yunanca, Farsça, Viking, ve daha bir çok bizim dönemde daha önce bir oyun oynadı. Çin "" Oyunlar futbol oynadı kadar geri olarak 3000 yıl önce tarih. Antik Yunan ve Roma savaş için savaşçı netleştirmek için futbol oyunları kullanılır. Güney ve Orta Amerika bir oyun denilen "Tlatchi" bir kez flourished.

Ancak İngiltere bu futbol / futbol gerçekten şekil almaya başlaması oldu. Herşey 1863 yılında İngiltere, başlayan iki futbol derneği (futbol ve Rugby futbol) onların farklı kurs kapalı ayrıldı. Bu nedenle, ilk Futbol Derneği İngiltere'de kuruldu.

Ekim 1963, onbir Londra kulüpleri ve okullar Açık mason's Tavern için temsilci gönderdi. Bu temsilciler niyeti temel kuralları, acceptSoccer Tarih - tüm taraflara Rugbyable bir takım kurarak bu karışıklık açıkladığınız on Bunlar arasında oynanan maçlar yönetmeye edildi. Bu toplantı ve Futbol Birliği doğum oldu. Ebedi anlaşmazlığı incik-tekmeleme ilgili açma ve topu taşıyan iyice Bu ve ardışık at toplantı sonunda 8 Aralık zarlar-the Rugby stili sabit exponents kadar son izin aldılar ele alındı. Bunlar, azınlıkta zaten vardı. Onlar açma, incik-tekmeleme men ve topu taşıyan bir oyun hiçbir bölümünde istedim. Bir sahne nerede idealler artık uyumlu olduğunu ulaşmış oldu. 8 Aralık 1863, futbol ve Rugby sonunda ispiyonlamak. Onların ayrılması tamamen altı yıl dolayısıyla bir hüküm futbol kuralları topu herhangi bir kullanım ciddi olarak (sadece) bu taşıma dahil değildir oldu uzlaşmaz oldu. futbol tarihinin - Futbol Federasyonu

Kuruluşundan sonra sadece sekiz yıl, The Futbol Federasyonu zaten 50 üye kulüpleri vardı. Dünyanın ilk futbol rekabeti aynı yıl başladı - the FA Cup, bu yıl 17 ile Ligi Şampiyonası önce.

Daha önce hiç futbol Avrupa dinlenir olmuştur Uluslararası eşlemeler İngiltere'de sahnelenen olduğunu. İlk 1872 ve oynatıldığı İngiltere ve İskoçya tarafından itiraz oldu. Düzenlenen futbol seyirciler ile olan diğer ülkelerin karşıya olmayan belli sorunları getirdi ve şaşırtıcı kalabalıklar eşliğinde bu ani patlama daha sonra kadar. Profesyonellik biri oldu. Bu yönde ilk hamle 1879, in Darwin, küçük Lancashire club, iki kez FA Cup in sözde yenilmez Eski Etonians karşı çizmek için yönetilen, Londra amatörler en ünlü takımı nihayet üzerinden scraped önce üçüncü denemesi yapılır kazanmak için geldi. Darwin iki oyuncu, bir İskoç John Sevgi ve Fergus Suter olmanın ilk oyuncu olarak hiç kendi futbol yetenek için ücret almaya raporlanır. Bu uygulamaya hızla büyüdü ve Futbol Derneği kendisi kadar profesyonellik yasallaştırmaya zorunda bulunan 1885 gibi erken. Bu gelişme İngiltere ve (yani, dışında Hollanda ve Danimarka) tam olarak dört yıldır herhangi bir ulusal birliği kurulmasından önce.

İngiliz Futbol Federasyonu sonra, eski yanındaki Scottish FA (1873) ise, FA Wales (1875) ve İrlanda FA (1880). Kesinlikle, ilk uluslararası maç sırasında yaptığı konuşmada, İngiltere ile karşı oynamak için başka bir ortak dernek vardı. Ne zaman İskoçya'nın Glasgow Kasım 1872, the Scottish FA bile olmasaydı - bu da başka bir üç ay için 30 kurulmuş değildi üzerine İngiltere oynadı. İngiltere o gün aslında eski İskoç kulüp takımı, Queen's Park oynadığı takım.

İngiltere dışında futbol yayılması, özellikle İngiliz etkisi yurtdışında olması nedeniyle yavaş başladı, ancak kısa sürede ivme toplayıp hızla dünyanın tüm bölgelerine yayılmış. Bir sonraki ülke Hollanda ve Danimarka 1889 yılında peşindeler,)), Şili (1895 Arjantin (1893 Yeni Zelanda (1891) futbol dernek kurma, İsviçre, Belçika (1895), İtalya (1898), 1900 Almanya, Uruguay (her ikisinde de ), Macaristan (1901) ve Finlandiya (1907). Ne zaman FIFA Paris Mayıs 1904 içinde (Madrid FC ile), temsil yedi kurucu üyeleri: Fransa, Belçika, Danimarka, Hollanda, İspanya vardı kuruldu İsveç ve İsviçre. Alman Futbol Federasyonu kendi niyet, aynı gün katılmaya cabled.

Futbol Tarih - FIFA

Her ne kadar bazı engeller ve terslikler ile bir araya geldi Bu uluslararası futbol toplumun giderek, büyüdüm. 1912 yılında 21 ulusal dernek zaten Federation Internationale De Futbol Federasyonu (FIFA) bağlı edildi. 1925 olarak, sayı 36, 1930 yılında artış vardı - Yılın ilk Dünya Kupası'nın - Bu 41, 1938, 51 olduğunu ve 1950 yılında, aralık İkinci Dünya Savaşı'nın yol açtığı sonra, numara 73 varmış. Şu anda, sonra 2000 Genel FIFA Kongresi, FIFA dünyanın her tarafına 204 üyesi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Vestel Beko Siemens Arçelik Bosch Servisi Ebys